Θρησκοληψία. Το τελευταίο καταφύγιο του φανατικού «Ούουου, σιξ σιξ σιξ»!

In Politics
Ο Μέγας Τιμωρός Σάββας, θεωρεί ότι οι προφητείες της αποκάλυψης επιβεβαιώνονται. Κατέληξε δηλαδή σαν ένας τυπικός αναγνώστης της Ελεύθερης Ώρας. Ίσως ήταν πάντα κάτι τέτοιο. Και ναι, γι αυτόν τσακωνόμασταν τόσο καιρό με το νομοσχέδιο που θα τον έβγαζε εκτός φυλακής.

 

SavvasvsDevil
Στο μυαλό του Σάββα Ξηρού

Βέβαια, άμα έχεις κόλλημα ότι είσαι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας που πρέπει να φωτίσει και τους γύρω σου, δεν μπορεί, κάπου θα ξεσπάσει. Ο Σάββας Ξηρός, για χρόνια ασκούσε συνδιαστικά τη Δικαστική και την Εκτελεστική εξουσία. Ε, όταν βρίσκεσαι σε τέτοια τρέλα μεγαλείου, δεν θέλεις πολύ να περάσεις στο επόμενο στάδιο: Τη μεταφυσική. Και να δεις τον εαυτό σου σαν τον «Ιπποτη της Αποκαλύψεως».

Έτσι κι αλλιώς, η τρομοκρατία έχει μέσα της θρησκευτικό φανατισμό. Και ο θρησκευτικός φανατισμός,  έχει μέσα του τρομοκρατία. Δεν θέλει πολύ, αυτά τα δύο να γίνουν ένα. Και να αρχίσεις να τσιτάρεις Δημοσθένη Λιακόπουλος που πολεμά τον Αντίχριστο και το χάραγμα του Θηρίου. Στο κάτω-κάτω μια βολική κοσμοθεωρία χρειάζεσαι και την έβγαλες καθαρή.

Farmakoxeris

Άσε που αν βάλεις τρία βραχιολάκια στη σειρά και τα μισοκουμπώσεις, έχουν ακριβώς το σχήμα του 666, που αναφέρει και ο Ιωάννης!

666