Μούφα-ψυχίατρος στα κανάλια Bonus: Η μετάφραση της ανακοίνωσης του MEGA

In Media

Funny-Monkey-511Εντάξει, άλλο να εκφράζεις με σουφρωμένα φρυδάκια από την οδύνη, τον αποτροπιασμό σου για το έγκλημα του «πατέρα-τέρατος» ή να κουνάς το κεφάλι αλά Παπαδάκης, με την κατάντια της ενημέρωσης, που αναπαράγει τις αντριχιαστικές λεπτομέρειες και άλλο να έχεις φρέσκια-φρέσκια μια μαρτυρία που αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή των γονέων της μικρής Άννυς.

Ειδικά όταν αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από κάποιον μέσα από τον ΟΚΑΝΑ. Γιατί ο ΟΚΑΝΑ, δίνει ευκαιρία για άφθονη ηθικολογία και κούνημα-κεφαλιού-με-κατανόηση-και-λύπη.

Με άλλα λόγια: Μια μούφα-ψυχίατρος εμφανίζεται το προηγούμενο βράδυ στο «E» και στη συνέχεια στο Star και περιγράφει το ζευγάρι των ναρκομανών γονέων τους οποίους υποτίθεται ότι παρακολουθούσε.

Χαράς ευαγγέλια στα άγριοπρωϊνάδικα! Πιθανότατα, κινητοποιήθηκαν αμέσως οι κλείστρες να αναζητήσουν το λαυράκι και να το βγάλουν στις εκπομπές. Ε, δεν ήθελε πολύ. Όταν έχεις τους αρχισυντάκτες να σου γκαρίζουν στο αυτί, δεν έχεις περιθώρια – και ούτε τολμάς να το πολυψάξεις. Οι συνάδελφοι σου από το Star ή το «Ε», δίνουν το τηλέφωνο της ψυχιάτρου, η «κλείστρα» της τηλεφωνεί άρον-άρον και μέσα σε λίγες ώρες αυτή που κάποιος είπε ότι του είπαν ότι είναι ψυχίατρος, μιλάει σε όλη την Ελλάδα.

Προς το παρόν, ο Antenna και ο Γιώργος Παπαδάκης (ο άνθρωπος που παλιότερα άκουγε στα σοβαρά τον Αρτέμη Σώρα από την εκπομπή του, ο άνθρωποςπου δεν τολμάει ούτε να σχολιάσει το εξώφυλλο της Ελεύθερης Ώρας), δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τη γκάφα του.

Αντίθετα, το MEGA, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. Και να βγάλει μια ανακοίνωση. Η οποία, πίσω από τις γραμμές, λέει τα πράγματα με το όνομά τους:

Το MEGA, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί (Μετάφραση: «… δεν κάναμε μόνο εμείς τη μαλακία, όλοι είμαστε μαλάκες άρα δεν έχετε επιλογή»), έπεσε -στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή- θύμα παραπληροφόρησης (Μετάφραση: «… ό,τι πληροφορία ακούμε την πιστεύουμε») από γυναίκα, που ισχυρίσθηκε (Μετάφραση: «… Το ισχυρίστηκε, τι άλλη απόδειξη να ζητήσουμε;»), ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (Μετάφραση: «… μπορεί οι άλλοι σταθμοί να μην έχουν το κύρος του Mega, αλλά για μας είναι αρκετή εγγύηση»), είχε θέσει υπόψη του MEGA τα στοιχεία της και τα τηλέφωνά της (Μετάφραση: «… εντάξει, αφού είχαμε το τηλέφωνο, γιατί να ζητήσουμε ταυτότητα;»). Μιλώντας ζωντανά, επανέλαβε ανυπόστατες -όπως απεδείχθη εκ των υστέρων (Μετάφραση: «...εκ των υστέρων...»)- καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης (Μετάφραση: «Χα-χα, την πατήσατε κι εσείς μαλάκες. Όλους μαζί μας θα σας πάρουμε. Για να μάθετε να μας πιστεύετε!»).
Αμέσως, (Μετάφραση: «… δηλαδή όχι ακριβώς. Αφού μεταδόθηκαν και είχε γίνει η μαλακία…») οι δημοσιογράφοι του MEGA έσπευσαν να ερευνήσουν ενδελεχώς(Μετάφραση: «… τώρα τους έπιασε η πρεμούρα!») τις καταγγελίες, επικοινωνώντας τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.
Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα (Μετάφραση: Αυτήν που δεν κάναμε όταν έπρεπε...), η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ – όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στο MEGA (Μετάφραση: Τώρα τους θυμηθήκαμε τους υπεύθυνους του οργανισμού...)- ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Το MEGA έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή (Μετάφραση: Άρπα την Παπαδάκη!), να ενημερώσει πρώτο την κοινή γνώμη (Μετάφραση: «...είμαστε ταχύτατοι. Όχι παίζουμε!) για το ανυπόστατο των καταγγελιών(Μετάφραση: «... που μόλις μετέδωσε...») και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.
Η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του MEGA, κατόπιν όλων αυτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα, θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό (Μετάφραση: «... δεν σεβάστηκε το κύρος του Mega..»), αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (Μετάφραση: «Είπαμε, είμαστε όλοι έτσι, δεν χρειάζετε να βλέπετε άλλους, όλοι ίδιοι είμαστε») με τέτοιο τρόπο, για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο (Μετάφραση: «Φταίτε κι εσείς που έχετε λυσσάξει για καυτές, αηδιαστικές λεπτομέρειες...»), παίζοντας με τη μνήμη της 4χρονης για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας (Μετάφραση: «... ενώ εμείς παίζουμε με τη μνήμη της για να πάρουμε παραμάζωμα τον απέναντι που είναι πιο τίμιο...»).